A DROP OF SWEAT

Av Lina Majdalanie – en del av trippelprogrammet Birthmark

Det handler om idylliske hus over hele Norge, de offentlige Agoraene i antikkens Hellas, norsk magedans, å skru løs en skrue, og å la svetten dryppe.

Gjennom dans og kropp som medier, prøver vi å gjenkjenne de normer og verdier som våre samfunn fremmer. Vi stiller spørsmål ved hvordan de trenger seg inn i hverdagen og påvirker verden rundt oss. Hva er den politiske agendaen bak måten våre kropper presenteres på, og på hvilke måter håndterer vi det? Historiene vi forteller er kanskje ikke de vi ønsker å høre. De er reelle og fiktive – på samme tid. De kan være våre, men de kan også være dine. De forundrer og forvirrer oss, men angår oss likevel. Vi kan ikke garantere at vi er oppriktige i svarene vi gir, men vi er sikre på de spørsmålene vi stiller. Nesten sikre …

Vi vet det ikke handler om å presentere oss selv og heller ikke om å representere oss selv. Vi prøver å skape et språk som snakker om ting vi helst vil tie i hjel.

Lina Majdalanie (tidligere kjent som Lina Saneh) er en teaterregissør fra Beirut. Hun gransker essensen og virkningen av handlinger og omtale av det idealiserte og virtuelle kroppsideal, slik det portretteres i media. Slik stiller hun nye spørsmål ved selve definisjonen av teater, forholdet mellom politisk- og kunstnerisk representasjon, våre statsborgerskap og vår posisjon i det offentlige rom. Fra 2008 til 2013 var hun professor ved Haute Ecole d’Art et de Design i Genève. Blant Majdalanies tidligere arbeider, finner vi bl. a; 33 rpm and a few seconds, 2012, Photo-Romance 2009, Lina Saneh Body-P-Arts Project (et nettsideprosjekt), 2007, Appendice, 2007, I Had A Dream, Mom (video), 2006 and Biokhraphia 2002.

Rregissør Lina Majdalanie

Dramaturi Zeina Hanna

Lysdesign Tilo Hahn

Kostymedesign Lina Majdalaine

PR-foto Thor Brødreskift

Pressefoto Helge Hansen

Varighet 35 minutter

Urpremiere 29. mai 2015 i Studio Bergen

Tekster Lina Majdalanie, i samarbeid med danserne

Dansere
Caroline Eckly, Guro Rimeslåtten, Jennifer Dubreuil Houthemann, Christine Kjellberg, Núria Navarra Vilasaló, Sara Enrich Bertran, Ole Martin Meland, Mathias Stoltenberg, Timothy Bartlett, Hugo Marmelada, Jack Lorentzen, Magnus Myhr and Ida Haugen (med under innstuderingsprosessen)

En spesiell takk til
Hooman Sharifi, Hege Holte Østbye, Zeina Hanna, Petra Love, Lynn Love, Walid Raad, Yan Duyvendak, Rabih Mroué og Carte Blanche-laget.