EDVARD

Edvard Munch er inspirasjonen når den spanske koreografen Marcos Morau skaper en helaften for Carte Blanche.

Med utgangspunkt i livet til Edvard Munch, hans karakter og kunstverker vil Morau finne nye bilder og meninger. Han vil se på hvordan Munchs egen sykdom og tap av moren og søsteren i ung alder var med på å forme ham som menneske og kunstner og hvorfor Munch malte som han gjorde. Og det er særlig forholdet mellom orden og lidenskap, disiplin og sykdom som interesserer ham.

Å skape en verden på scenen som likner virkeligheten, men vist fra en annen vinkel, er Moraus prosjekt. Ved å endre perspektivet får publikum se livet på en annen måte, gjerne også mer surrealistisk. Dette forsterkes gjennom hans lek med motsetningene mellom det konkrete og det abstrakte. Morau skaper dans i skjæringspunktet mellom ulike sceniske uttrykk, gjerne med en personlig vri på det klassiske. Film, teater og litteratur er viktige inspirasjonskilder. Selve dansen skaper han i nært samarbeid med danserne, og resultatet er ofte kraftfull dans i høyt tempo.

Koreografen har sammen med sitt kompani La Veronal utviklet et eget bevegelsesspråk som danserne bruker på sin egen måte for å lage verket. Det var denne blandingen av Moraus kodifiserte og svært oppfinnsomme bevegelsesspråk plassert i et teatralsk miljø som gjorde at tidligere teatersjef Bruno Heynderickx ønsket å bestille et verk for Carte Blanche.

Morau ble i 2013 tildelt den spanske National Dance Award, og med sitt kompani La Veronal har han på kort tid gjort seg bemerket på scener som Théâtre National de Chaillot i Paris, Venezia-biennalen, Dansens Hus i Stockholm og Sadler’s Wells i London.

Koreografi
Marcos Morau

Assistent
Lorena Nogal og Inma Asensio

Dramaturg
Pablo Gisbert

Kunstnerisk veileder
Roberto Fratini

Kostymedesign
David Delfín

Musikk
Luis Miguel Cobo

Lysdesign
Albert Faura

Rom / Scenografi
Enric Planas

Dansere fra Carte Blanche
Caroline Eckly, Christine Kjellberg, Jennifer Dubreuil Houthemann, Núria Navarra Vilasalo, Sara Enrich Bertran, Ida Haugen, Ole Martin Meland, Timothy Bartlett, Mathias Stoltenberg, Hugo Marmelada and Jack Lorentzen

Varighet
65 minutter uten pause.

Urpremiere
15. januar 2015 Studio Bergen

En samproduksjon
med  La Veronal and Tanz Bremen