GJALLARHORN

Koreografi av Mia Habib for Carte Blanche – føste del av programmet We Are Here Together.

“… lagnaden brenn når Gjallarhorn høyrest …”  (Voluspå)

Når Gjallarhornet lyder er det fare på ferde, da vekkes de som sover – selv gudene. Dets vibrasjoner bærer inn i  både menneskets og gudenes verden, og videre ned i underverdenen. Hornet markerer starten på Ragnarok, verdens undergang og fornyelse, som berettet i den Norrøne mytologiens Voluspå.

Inspirert av seismisk aktivitet, Norrøn mytologi, Arne Garborgs Haugtussa og grupperitualer, utforsker Mia Habib sammen med Carte Blanches dansere, hvilke urkrefter som igangsettes når store fundamentale omveltninger i den fysiske tilværelsen vi lever i, finner sted.

“Yggdrasil står enno, men det skjelv” (Voluspå)

I 1895 skrev Arne Garborg kvadet Gumlemål som en sentral del av sin diktsamling Haugtussa. Kvadet er gitt i den eldste formen vi finner i Edda-samlingen og i kvadet taler Gumle og maner til mobilisering og Raknarok. Gjennom kvadet rettet Garborg en hard sosialpolitisk kritikk mot den daværende makteliten. I Gjallarhorn bruker Habib norsk kulturarv og de største naturkreftene som et utgangspunkt for å varsle.

“Sola myrknar, jorda søkk i sjøen, dei ljose stjernene fell frå himmelen. Eld brenner Yggdrasil sine kvister, og eit stort bål snerter skyene” (Voluspå).

Mia Habib
Norske Mia Habib har base i Oslo fra hvor hun aktivt befester sin internasjonale virksomhet, og arbeider med scenekunst så vel som publikasjoner, foredrag, undervisning, mentorvirksomhet, kuratering og forskning. Arbeidet blir beskrevet som et kulturkritisk blikk på kropp, identitet, samfunn og dans. Hun har co-produsert med en rekke institusjoner over hele Europa. Habib har blant annet jobbet med Rani Nair, Jassem Hindi, Guilherme Garrido, Julie Nioche, Brynjar Bandlien, Joanne Leighton og Tommy Noonan. Habib har vært festivalsjef for dansefestivalen Machol Hadash i Jerusalem, og er en av initiativtakerne til det internasjonale kunstnettverket Sweet & Tender Collaborations. Hun har en mastergrad i konfliktløsning og forhandling ved Universitetet i Tel Aviv, og en bachelorgrad i koreografi fra Kunsthøgskolen i Oslo.

Les Magasine #3 – om fellesskap, eller last ned (PDF).

Koreografi Mia Habib

Lysdesign: Ingeborg S. Olerud

Kostymedesign Indrani Balgobin

Lyddesign Gunnar Innvær

Dansere Guro Rimeslåtten, Caroline Eckly, Núria Navarra Vilasalò, Sara Enrich Bertran, Irene Vesterhus Theisen, Daniel Garcia Mariblanca, Ole Martin Meland, Mathias Stoltenberg, Hugo Marmelada, Christopher Flinder Petersen, Dawid Lorenc, Jack Lorentzen/Harald Beharie

Varighet 35 minutter

Første del av forestillingsprogrammet We Are Here Together

Urpremiere 26. mai 2016 Studio Bergen under Festspillene i Bergen

Print