LØPERJENTEN (REKONSTRUERT)

Et allkunstverk og et adrenalinkikk om identitet, seksualitet og flukt, av og med Carte Blanche og Den Nationale Scene i Bergen, fritt etter Løkkebergs film Løperjenten.

I 1995 kom Vibeke Løkkebergs film fra 1981 på UNESCOs oversikt over de 15 mest betydningsfulle filmer fra Norge. Premiereåret ble da også filmen tildelt kritikerprisen under filmfestivalen i Haugesund. Filmen er lagt til Bergen i 1948, og handler om Kamilla som vokser opp i et samfunn under gjenoppbygging, i en familie i full oppløsning. Nå har Carte Blanche og Den Nationale Scene igjen innledet et kunstnerisk samarbeid og vil skape det vi kan kalle et allkunstverk av en forestilling fritt basert på filmen.

Regissøren Jon Tombre, tekstilkunstneren, billedhuggeren og scenografen Inghild Karlsen og koreografen Hooman Sharifi vil med 13 dansere og fire skuespillere gi publikum en usedvanlig opplevelse, der det absolutt er viet rom for de forskjellige kunstartene de involverte representerer.

Allkunstverk
Teatersjef Hooman Sharifi og teatersjef Agnete G. Haaland vil ikke gi samarbeidet et stempel som dans/teater eller noe annet. Det er enkelt og greit et unikt kunstnerisk samarbeid med utgangspunkt i en film som virkelig skapte furore i Bergen. Og som kanskje gjør det igjen?

Med så mange anerkjente kunstnere involvert kan vi i alle fall garantere at dette er et prosjekt det vil bli snakket om!

Pressen om Løperjenten

21.10.2016 — 5 Bergensavisen Hudløs tolkning av Løperjenten – Løperjenten (rekonstruert)  – anmeldelse
20.10.2016 — 5 Dagbladet ensavisen Løs og åpen tolkning av Løperjenten – anmeldelse
22.10.2016 – _Klassekampen Mye på hjertet – anmeldelse

Regi og koreografi
Jon Tombre og Hooman Sharifi

Scenografi og kostymedesign
Inghild Karlsen

Lysdesign: Einar Bjarkø

Varighet: ca 60 minutter, ingen pause.

Medvirkende
Skuespillere fra DNS: Sigmund Njøs Hovind, Kristoffer Sagmo Aalberg, Stine Robin Berg Hansen og Ameli Isungset Agbota.

Dansere fra Carte Blanche: Caroline Eckly, Guro Rimeslåtten, Irene Vesterhus Theisen, Mia Habib, Noam Eidelman Shatil, Judith Arupa, Daniel Garcia Mariblanca, Ole Martin Meland, Mathias Stoltenberg, Einar Nikkerud, Harald Beharie, Asher Lev og Adrian Bartczak.

Urpemiere:
20. oktober i Teaterkjelleren, DNS, Bergen
Spilles også 21. – 22., 25. – 29. og 31. oktober og 1. – 5. november 2016

Et samarbeid med Den Nationale Scene i Bergen.
Stykket er også en del av den internasjonale dansefestivalen Oktoberdans 2016