LOUDSPEAKERS

Av Kristin Ryg Helgebostad og Ingeleiv Berstad – en del av trippelprogrammet Birthmark

Med patos og inderlighet vil Helgebostad & Berstad fremheve deler i oss som ofte ikke gis så stor oppmerksomhet. Duoen er opptatt av hvordan scenekunst kan bidra til å finne nye måter å være på og skape verdener som utfordrer det tilsynelatende suverene. Det som er vaklende, pompøst, insisterende og klønete kan gi et nærere innblikk i hvem vi er og kan være. Helgebostad & Berstad vil sammen med danserne i Carte Blanche utforske hvordan de kan tyne ut og blåse opp et møte, et samhold, en låt. Med dette ønsker de å kunne fokusere på detaljer som skjuler seg ved første øyekast og heie dem fram på en bølge av feelgood og oppbacking.

Kristin Ryg Helgebostad (1984) og Ingeleiv Berstad (1983) gikk sammen på koreografilinjen ved Kunsthøgskolen i Oslo og ble uteksaminert i 2012. De har hatt flere prosjekter sammen, blant annet Jordjenta fra 2013, med Ida Wigdel, de lager også egne stykker, samarbeider med andre kunstnere og er selv utøvere.

Koreografi
Ingeleiv Berstad og Kristin Ryg Helgebostad

Lysdesign
Tilo Hahn

Kostymedesign
Berstad og Ryg Helgebostad

Musikk
Mia Sandberg; Det hainnle om å leve

Dansere
Caroline Eckly, Guro Rimeslåtten, Jennifer Dubreuil Houthemann, Christine Kjellberg, Núria Navarra Vilasaló, Sara Enrich Bertran

PR-foto
Thor Brødreskift

Pressefoto
Helge Hansen

Varighet
20 minutter

Urpremiere
29. mai 2015 Studio Bergen, en del av trippelprogrammet Birthmark.