Judith Arupa

judith_1

Judith Arupa

«Dette er mitt første år som aspirant hos Carte Blanche. Jeg kommer fra Holland, hvor jeg ble utdannet fra danseakademiet Fontys i juni 2016. I tillegg til å arbeide med å skape og danse, er jeg glad i å lage mat og ta bilder av menneskene rundt meg.

Som danser trives jeg best med fysisk krevende arbeid, og jeg finner inspirasjon i å undersøke ulike stilarter innen dans. Jeg er opptatt av ulike former for bevegelse, hvordan kroppen kan brukes på sunne, kreative måter, og hvordan ulike elementer kan blandes sammen.

Denne nysgjerrigheten kommer nok av at jeg trente judo som ung, i tillegg til gymnastikk og rytmisk gymnastikk. Klart er dans viktig for meg, men til syvende og sist er det bare noe jeg virkelig liker å holde på med. Når jeg danser, må det også være rom for tøys og moro.

judith_2

Dans innebærer alltid et sosialt aspekt. Uansett om jeg danser solo eller i en gruppe, ønsker jeg å formidle bestemte budskap gjennom kroppen. Motivasjonen til å fortsette å danse ligger i å nå fram til andre, å bli inspirert og samtidig inspirere, mens jeg reiser verdenen rundt og treffer nye mennesker.

En danser er en kropp i bevegelse og som har en særegen formidlingsevne. Når det brukes på en intelligent måte, kan dans skape mening i ulike kontekster og gjennom ulike kropper. Når koreografen og danserne har en åpen holdning overfor hverandre, og en felles vilje til å arbeide sammen under koreografens ledelse, er veien til et kunstnerisk uttrykk fylt med interessante ideer og agendaer.»

judith_3

Judith Arupa er fra Nederland. Hun utdannet seg på danseakademiet Fontys, hvor hun avsluttet sine studier i juni 2016. Under utdanningen arbeidet hun sammen med koreografer som Helder Seabra, Anton Lachky, Sade og Kristina Alleyne, og Ann van de Broek. I sitt tredje studieår fikk hun et stipend til å delta i dansefestivalen Deltebre Dansa i Spania. Hun fikk også en tre måneders praksisplass i programmet Nuovo Officina della Danza i Torino, Italia, hvor hun deltok i workshop under ledelsen av dansere og koreografer som Phil Hulford, Sharon Eyal og Rebecca Hitting.

judith_4