WORKSHOP OG ANDRE ARRANGEMENT

Vi ønsker å skaper en ramme rundt kompaniets forestillinger i møte med ulike personer, gjennom debatt og rom der ny mening og kunnskap oppstår. Workshop og møte med artister, diskusjoner inngår i disse rammene. Se etter tilleggsarrangement når kompaniet besøker ditt sted!

Turnéaktiviteter
På turne og i forbindelse med forestillinger arrangerer vi før- og ettersnakk og møter med dansere og koreografer, samt arrangerer debatter i relasjon til forestillingens tematikk.

Workshop
Carte Blanche avholder 2 – 6 workshops i Bergen hvert semester.
Pris 250,-. Alle workshops avholdes i Studio Bergen, Nøstegaten 119 i Bergen. For mer informasjon kontakt: jonas.hordvik@ncb.no.

5. oktober 2019 – Kontaktimprovisasjon med Adrian Bartczak & Dawid Lorenc (12.00 – 14.00)

Kontaktimprovisajon er en form for improvisert dans som involverer utforskning av ens kropp i forhold til andre ved å bruke grunnleggende prinsipper om å dele vekt, berøring og bevegelsebevissthet.
 
Målet for workshopen er å utvikle forståelsen av egen kropp i relasjon til andre, og samtidig styrke det fysiske sanseapparatet og kroppsbevisstheten.
 
Med ren kroppsglede i bevegelsene våre vil vi sammen utforske og undersøke konsepter som: tyngdekraft, forbindelser, kontaktpunkter, konstant observasjon, å ta risiko, fall og landinger, løft og kast.
 
Nivå: Åpent for alle
Pris: 250,-
 
Om workshopholderne:
 
Dawid Lorenc er danser og underviser i improvisasjon, moderne dans og kontakt improvisasjon. Etter å ha fullført sin opplæring i Brussel på Performing Arts Research and Training Studios (P.A.R.T.S.), fortsatte han med Wim Vandekeybus kompani Ultima Vez (2009-2012). I 2010 deltok han i danceWEB-programmet på ImPulsTanz i Wien. Han har stor interesse for improvisasjon og er involvert i ulike prosjekter som en selvstendig kunstner. Dawid er fremdeles aktiv i Polen, og han er kunstnerisk leder for den største workshopen i moderne dans i Polen, Na Bosaka. Dawid har mottatt stipend fra Kulturdepartementet i Polen (2007), Europakommisjonen (2006-2007), Det flamske fellesskapet (2008) og Zachodniopomorskie-provinsen i Polen (2010). Dawid har vært danser i Carte Blanche siden 2016.
 
Adrian Bartczak-danser, underviser, koreograf. Han har lært av Krzyszfor Skolimowski, Witold Jurewicz, Ray Chung, Christophe Jeannot, Jozef Frucek. Adrian har jobbet som frilanser siden 2008. Han har samarbeidet med Michał Ratajski, Tomasz Rodowicz, Rob Hayden, Sarah Shelton Mann, Rosana Gamson, Minako Sek og Roberto Oliván, for å nevne noen. Siden 2011 har han undervist og koreografert i den polske dansegruppen KIJO. Han har også samarbeidet med med Theatre CHOREA siden 2012. Siden august 2016 har Adrian vært ansatt som danser i Carte Blanche.

16. november 2019 Meditasjon & Dans med Nuria Guiu Sagarra

Denne workshopen er basert på en meditasjonspraksis som fører til bevegelse og dans. Vi vil jobbe fra en sensitiv kropp som en motor for å finne og generere bevegelse. Vi vil utforske og la kroppen reise fra subtile og usynlige sensasjoner til de ekstreme og synlige uttrykkene for den.
 
Nivå: noe danserfaring
Pris: 250,-
 
Om Núria Guiu
Núria Guiu er en dansekunstner med base i Barcelona. Hun ble uteksaminert i klassisk dans, er sertifisert Yoga Iyengar-lærer og student i antropologi og human evolusjon ved UOC universitet (Bcn). Som danser jobbet hun med kompanier som Cullberg-Balletten, Gisele Vienne, Carte Blanche, Batsheva (Kamuyot / Riksteatern), Ingri Fiksdal, Jasmin Vardimon, La Veronal, Kobalt Works, og Agrupación Señor Serrano. Som koreograf skapte hun et lite stykke for Carte Blanche i 2012 (La Muda), og fremførte sin solo Portal i samarbeid med den norske musikeren Gisle Martens Meyer fra Ugress på Oktoberdans 2014 og hennes siste soloverk, Likes, ble valgt ut av den europeiske plattformen Aerowaves 2018. For tiden jobber hun som kunstnerisk assistent for Giseles Vienne.