fbpx

Carte Blanche og Kode samarbeider om nytt prosjekt

I februar samarbeider Carte Blanche med KODE-museene i en spennende danse- og utstillingsopplevelse laget av den visuelle kunstneren Pedro Gómez-Egaña.

Utstillingen som helhet inkluderer installasjoner som spenner over to etasjer i KODE 4. SOLIDS leker med romfølelsen og utfordrer våre forestillinger om trygghet og historie. Hva skjer når strukturene du stoler på er i en tilstand av permanent oppløsning? Og hva skjer med tiden når en selv sitter stille og alt rundt er i stadig endring?

–  Pedros interesse for kinetikk og hans forskning på skulptur, installasjon og rom som former publikums måte å oppleve en situasjon på, skaper et inspirerende utgangspunkt for møtet med oss, sier teatersjef Annabelle Bonnéry

Prosjektet har fått navnet SOLIDS og er en del av et større samarbeid med takeovers av KODE 4.

– Vi samarbeider jevnlig med og har tidligere invitert kunst- og kulturaktører til takeover på KODE. Nå tar vi et steg videre og stiller et helt museumsbygg til disposisjon for samarbeidspartnere. Sammen ønsker vi å nå et utvidet publikum. Museumsgjengerne møter samtidsdans og teater og de teater- og danseinteresserte får kunstutstillinger, sier direktør for samling og utstillinger Line Daatland.

 Kunstnergruppen Alt Går Bra og studenter ved KMD vil også ta plass i museet på senvinteren og våren, og allerede i begynnelsen av desember vil Den Nationale Scene vise forestillingen «Physical/Playtime» i Tårnsalen.

En oppslukende danse- og utstillingsopplevelse

Samarbeidet mellom Gómez-Egaña og Carte Blanche utfordrer begrepet om hva en danseforestilling kan være. Installasjonen beveger seg, skreller av lag og åpenbarer seg. Repeterende elementer beveges, strekkes, tøyes, knytes og løses opp. Danserne får ting til å skje: de beveger veggene, manipulerer gjenstander og gir energi og tilstedeværelse til et dynamisk rom som er i stadig utvikling. Utstillingen i tredje etasje er et kinetisk verk i stor skala som stiller spørsmål om museets rolle som kunstrom og historiebærer.

Sist gang Carte Blanche gjestet KODE var det med danseforestillingen «Øy», en energisk og ungdommelig blanding av dans og konsert. Når Carte Blanche og Gómez-Egaña inntar KODE 4 blir resultatet en oppslukende danse- og utstillingsopplevelse helt utenom det vanlige.

– Vi er veldig glade for å ta et skritt videre i vårt samarbeid med KODE og invitere publikum til et felles arrangement om Pedro Gómez-Egañas verk, sier Annabelle Bonnéry.

SOLIDS av Pedro Gómez-Egañas har premiere 18 februar på Kode 4.