Caroline Eckly

Caroline Eckly

«Jeg vokste opp i en familie med fire søsken i et viltert og jovialt miljø. Jeg forlot hjemmet til foreldrene mine da jeg var fjorten, og flyttet inn i en studentbolig. Siden har jeg flyttet utallige ganger, men jeg har alltid bodd i nærheten av andre mennesker. Jeg tror dette har påvirket min forkjærlighet til å arbeide i grupper.

Jeg beskriver meg gjerne som en som fortolker. Istedenfor å initiere prosjekter trives jeg med å følge ideene til en annen. Jeg blir begeistret når jeg opplever at jeg er fullstendig fordypet i et samarbeid, når jeg kan bidra til prosjektet med hele meg: kropp, intellekt, ferdigheter og livserfaring. Jeg liker å måtte forholde meg til problematikker innenfor rammen av hvert enkelt prosjekt, og jeg trives i prosessen av å lete etter løsninger til disse problematikkene, selv når de ikke finnes.

Jeg er meg bevisst på at kroppen bærer og uttrykker dens egen (kjønns-, alders- og kulturell) identitet, men jeg vil likevel ikke si at dette spiller en rolle i min profesjonelle praksis. Det er et privilegium å ha anledning til å overskride en spesifikk identitet for å tjene en kunstnerisk idé, og jeg tar gjerne imot muligheten et kunstnerisk konsept gir til å bli en annen.

Jeg ser på dans som en åpen kunstnerisk uttrykksform som gir rom til publikums fantasi og fortolkning. Alle mennesker har en kropp, og denne banale egenskapen gjør oss universelt mottakelig til dans. Menneskekroppen i bevegelse er mangefasettert og kan skape uendelig med mening, og samtidig forbli den samme kroppen. Jeg har tro på at dans kan røre ved mennesker, bevege dem, bringe dem til nye steder, gjennom kroppsuttrykket. Teatret er et sted der forskjellige mennesker kommer sammen for å dele en opplevelse, men hvordan de forstår den og sanser den vil være unikt for hvert enkelt individ. Som kunstner ønsker jeg å reise forskjellige spørsmål men ikke nødvendigvis gir svarene.»

Caroline Eckly er født i Paris. Hun er utdannet ved Conservatoire National Superieur de Musique et de Danse de Lyon, og begynte sin karriere som danser ved Ballet du Capitole de Toulouse under ledelsen av Nanette Glushak. Senere arbeidet hun med Ballet Actuel og Cie Blanca Li, hvor hun kom til å sette pris på å arbeide i en små gruppe med et tydelig kunstnerisk konsept. Fra 2002-2008 var hun danser ved Nasjonalteatret i Nürnberg, Tyskland. Caroline er en aktiv del av performancekompaniet Spreafico Eckly, som hun var med på å grunnlegge i 2011. I tillegg til å være produsent er hun utøver, koreograf eller lysdesigner avhengig av behovene til det enkelte prosjektet Speafico Eckly initierer. Hun kom til Carte Blanche i 2008.