Daniel Garcia Mirablanca

Daniel Garcia Mirablanca

«Mitt navn er Daniel. Jeg er en transseksuell person med en flytende kjønnsidentitet.

Jeg ble født i Barcelona for 35 år siden.

Lidenskapene mine er dans, performance, teater og å være på scenen. Adrenalinkicket jeg får av å være på scenen er uimotståelig.

Jeg er også glad i musikk, særlig barokkmusikk. Henry Purcell er yndlingskomponisten, og stemmen til Philippe Jaroussky synes jeg er svært vakker.

Jeg er gift med en nydelig kvinne. Vi har to flotte hunder.

Jeg beundrer moren min. Hun gir meg ubetinget kjærlighet som lar meg være den jeg er, og støtte til å følge drømmene mine.

Jeg er en danser. Jeg er en partner. Jeg er en kriger. Jeg er en skaper. Jeg er en elsker.

Jeg er en sønn og en søster og en bror.

Jeg er.

Over tid har jeg lært meg ansvaret som følger av å være kunstner. Jeg synes det er viktig å arbeide for å skape nye perspektiver og synliggjøre det usynlige. Å utvikle nye språk og nye måter å kommunisere på. Snakke om minoriteter og samfunnsspørsmål. Utfordre undertrykkende systemer. Tilby nye måter å leve livet på. Jeg er opptatt av å snakke med og om mangfold.

Kroppen kan bli et uttrykksmiddel, et våpen i kampen som lar deg fortsette å kjempe. Kroppen er åstedet for motstand. Den er erfaringens vitnesbyrd.

Jeg er opptatt av kjønnsidentiteten. Vi lever i et samfunn med snevre kjønnsroller. Alt dreier seg om kroppen, men makten ligger hos staten. Hva er normal og normativt? Hva er lovlig? Og begjæret. Og vakkert. Jeg liker å stille disse spørsmålene og så gjøre om, rekonstruere og skape muligheter for mellomrommene å tre frem, å gi synlighet til det marginaliserte og kaste lys på gråsonene. Slippe nye muligheter til. Dette er avgjørende.

Jeg tror alle kan forstå seg på disse rommene, på ulike nivåer, gjennom kjønnsidentiteten. Desto mer gjennom nasjonaliteten, etnisiteten, klassen, mobiliteten, seksualiteten, alderen og så videre. Alle har en grunn til å føle seg utenfor. Denne fornemmelsen og posisjonen finner jeg interessant.

En av mine målsettinger er å skape et mer åpent og inkluderende samfunn gjennom dans og performance. Å forstå og fremvise nye måter å skape og oppfatte skjønnhet på ved å bruke kroppen til å utvikle et universelt språk. Den intelligente kroppen.»

Daniel Garcia Maiblanca er født i Barcelona og begynte å studere dans i en alder av 17 år. Daniel utdannet seg videre på Institut del Teatre.