Dawid Lorenc

Dawid Lorenc

Akkurat nå tenker jeg at jeg er en utøver snarere enn å være en kunster. Jeg mener ikke å fornekte mitt yrke eller min kreativitet. Det er bare at jeg ennå ikke har kjent et behov for å dele det jeg bærer i meg. Jeg har lenge vært nysgjerrig på anatomi, fysikk, psykologi og sosiologi, og hva disse fagene har å si for kropp og dans. Jeg har egentlig aldri vært lidenskapelig opptatt av dans og kunst, men likevel ble det mitt arbeid.

Det er jeg glad for, fordi gjennom jobben min har jeg fått anledning til å utforske verdenen og meg selv, og gi uttrykk til dette gjennom kroppen. I tillegg til dans er jeg særlig interessert i fysioterapi. Jeg ser på fysioterapi som en måte å undersøke kroppens funksjonalitet og strukturer på, samt at jeg kan bruke det som behandling i min krevende hverdag som danser. Fysisk improvisasjon er mitt fremste verktøy. Helt siden jeg begynte å danse har dette vært det mest interessante aspektet ved skapende og utøvende prosesser. Det lar meg kontinuerlig gjenoppdage den sanne bevegelsen i kroppen og tankeprosessene.

Gjennom improvisasjon kan jeg bruke meg selv til å utforske fysiske utfordringer og muligheter, tilstander av bevissthet, tilstedeværelse og relasjoner til mine omgivelser, samt oppøve oppmerksomhet på hvordan jeg fatter beslutninger.

Jeg kommer fra en bygd i Polen. Jeg har en flott familie: en nydelig kone og to fantastiske barn. I fritiden min er jeg ofte ute i naturen for å fiske og gå tur. Jeg liker å lese, lage mat, danse på fest, meditere, og spille sjakk og dataspill.

Dawid Lorenc ble født i Połczyn Zdrój, Polen, i 1987. I tillegg til å være danser underviser han i samtidsdans, kontaktimprovisasjon og improvisasjon for scenen. Han debuterte som danser ved Figiel Dance Theatre, som ble drevet av hans mor, Małgorzata Lorenc, og har også danset med Alter Dance Theatre (2003-2006). Dawid fullførte studier i Brussel på Performing Arts Research and Training Studios (P.A.R.T.S.). Senere begynte han å arbeide med blant andre Wim Vandekeybus sitt kompani Ultima Vez (2009-2012) og Pracownia Fizyczna (2011-2014). I 2010 deltok han i programmet danceWEB på ImPulsTanz i Wien. Dawid nærer en stor interesse for improvisasjon og medvirker på selvstendig grunnlag i ulike kunstneriske prosjekter.

Dawid er fremdeles aktiv i Polen. Der er han kunstnerisk leder for de største workshopene innen samtidsdans, Na bosaka. Dawid har mottatt stipend fra Kulturdepartementet i Polen (2007), Europakommisjonen (2006-2007), Det flamske samfunnet (2008), og provinsen Zachodniopomorskie i Polen (2010).