WHILE THEY ARE FLOATING

Koreografi og konsept Hooman Sharifi

Med utgangspunkt i flyktningers personlige fortellinger tar Carte Blanche for seg individuelle transitthistorier og menneskelige fornemmelser som smak, sanselighet og savn.

Flyktninger blir ofte presentert som menneskemasser som kommer i store grupper. Men for hver enkelt asylsøker er det en personlig reise fylt av egne opplevelser, valg, erfaringer, minner og savn. Selv om reisen foregår i fellesskap med andre, er man også veldig alene – med ansvar for seg selv og sine historier.

Hva tar vi med oss når vi forlater et hjem, og hvordan tar vi vare på det vi har forlatt? Danserne kroppsliggjør historier til flyktninger og prøver å oppdage universelle minner. Med empati og fysisk, tunge, store, seige bevegelser, prøver danserne å skape et felles møtepunkt slik at vi kan sameksistere.

Forestillingen er koreografert av Hooman Sharifi, teatersjef i Carte Blanche – Norges nasjonale kompani for samtidsdans. Han kom selv til Norge som enslig ung asylsøker fra Iran i 1988. Helge Sten (aka Deathprod) står for musikken.

En ny utgave av magasinet, utgis i forbindelse med forestillingen. Denne utgaven består av ni tekster av forfatter Odveig Klyve, basert på samtaler med asylsøkere og flyktninger i Norge våren 2017.

Video:

Av
Hooman Sharifi

En samproduksjon med
Festspillene i Bergen

Assistent
Rikke Baewert

Musikk
Helge Sten aka Deathprod

PR-foto
Thor Brødreskift

Pressefoto
Arash Nejad

Dansere
Caroline Eckly, Noam, Eidelman Shatil, Olha Stetsyuk, Anne Lise Rønne, Guro Rimeslåtten, Chihiro Araki, Ole Martin Meland, Daniel Mariblanca, Adrian Bartczak, Dawid Lorenc, Jack Lorentzen, Mathias Stoltenberg, Aslak Aune Nygård

Varighet
Ca. 90 minutter uten pause

Urpremiere
26. Mai 2017 Studio Bergen