fbpx

Øy

I en kaotisk og uoversiktlig samtid byr «Øy» på en virkelighetsflukt på jakt etter alternative fortellinger om underdogen. De stille dagdriverne. De vi ennå ikke vet noe om.

I en hybrid mellom en spa-resort og en fantasy-slagmark undersøkes forhold rundt isolasjon, vekst, vandalisme og det stille ingenting. Vi blir vitne til et passiv-aggressivt indre landskap preget av tilsynelatende meningsløse ritualer. Forestillingen er også en utforsking av begrepet øy som en poetisk metafor for avgrensning og utenforskap. Sammen med den eksperimentelle pop-duoen Smerz får elementer som vann og stein sentrale posisjoner på scenen. Et stemningsskapende lydbilde inspirert av muskler og gitarer, horror og romanse setter rammen for de søkende figurenes utforskning av det indre og ytre scenerommet.
 
Ole Martin Meland sitt koreografiske arbeid er intuitivt, direkte og upolert. Han er en av de mest erfarne danserne i Carte Blanche,  og har koreografert flere verk, blant annet  “Brother” for kompaniet i 2013, samt bestillingsverk for Groteska Theatre Krakow, Iceland Dance Company og Oslo Danse Ensemble. 

Øy er bestilt i samarbeid mellom Carte Blanche – Norges nasjonale kompani for samtidsdans og Borealis – en festival for eksperimentell musikk.
Produsert av Carte Blanche.
Presenteres i samarbeid med KODE.

Musikken av Smerz er et bestillingverk støttet av Kulturrådet.

Video:

Koreografi
Ole Martin Meland

En samproduksjon med
Borealis Festival – en festival for eksperimentell musikk

Lysdesign
Silje Grimstad

Komponist
Smerz : Catharina Stoltenberg (Data, CDJs og vokal), Henriette Motzfeldt (Data, CDJs, vokal og fiolin)

PR-foto
Tale Hendnes

Dansere
Guro Rimeslåtten, Irene Vesterhus Theisen, Mathias Stoltenberg, Timothy Bartlett, Aslak Aune Nygård, Dawid Lorenc, Anne Lise Rønne, Lin Van Kaam, Ole Martin Meland

Urpremiere
6. mars 2020