Øy

et samarbeid mellom Borealis og Carte Blanche der eksperimentell musikk og samtidsdans føres sammen.

Inspirert av russiske skogs-hooligans, okkult horror og stille dagdrivere tar Carte Blanche-danser Ole Martin Meland igjen på seg rollen som koreograf og slår seg sammen med den eksperimentelle pop-duoen Smerz. Sammen med syv dansere fra kompaniet skaper de bestillingverket Øy i dette etterlengtede samarbeidet mellom Borealis og Carte Blanche.

Ole Martin sitt koreografiske arbeid kretser rundt eksistensielle spørsmål. Det fysiske språket er direkte og upolert. Hans særegne koreografiske uttrykk smeltes sammen med Smerz sitt intenst fengende lydbilde inspirert av horror og romanse, muskler og gitarer, kammermusikk og finkultur – alt på samme tid. Duoen som består av Catharina Stoltenberg og Henriette Motzfeldt har de siste årene vokst frem som et sterkt bidrag til den elektroniske musikksjangeren, og fremfører musikken live under forestillingen

Øy er et samarbeid mellom Borealis og Carte Blanche der eksperimentell musikk og samtidsdans føres sammen. De inntar et av byens signalbygg – KODE 2 – og fyller gallerirommet med musikk og dans skapt av noen av de mest dynamiske og visjonære kunstneriske kreftene Norge har å by på per dags dato.

Koreografi
Ole Martin Meland

En samproduksjon med
Borealis Festival – en festival for eksperimentell musikk

Lysdesign
Silje Grimstad

Komponist
Smerz : Catharina Stoltenberg (Data, CDJs og vokal), Henriette Motzfeldt (Data, CDJs, vokal og fiolin)

PR-foto
Andrew Amorim

Urpremiere
6. mars 2020