Hopp til innhold

Norges nasjonale kompani for samtidsdans

Journal

Annabelle Bonnéry blir ny teatersjef

Styret i Carte Blanche har ansatt franske Annabelle Bonnéry som ny teatersjef i selskapet, med tiltredelse 1. august 2018.

– Carte Blanche bør oppfordres og ledes til å ta en større rolle i en internasjonal og nasjonal kontekst. Min ambisjon er å etablere Carte Blanche som ambassadør for dansemiljøet og den norske samtidsdansekulturen på den internasjonale arenaen, gi impulser til utvikling av nye muligheter i forholdet mellom publikum og selskapet, og å bidra til utviklingen av norsk samtidskunst, sier Annabelle Bonnéry i en kommentar.

Bonnéry startet sin karriere som danser i Spania med den katalanske koreografen Ramon Oller. Med denne utenlandserfaringen fortsatte hun hos CCN fra Grenoble/ J.C. Gallotta og arbeidet videre som danser og assistent i femten år for den portugisiske koreografen Rui Horta. På den tiden møtte hun Maguy Marin-kompaniet og ble med i deres stykke Umwelt på turne rundt i verden i fire år.
Møtet med kunstneren François Deneulin markerte begynnelsen på et kreativt samarbeid med koreografi, visuell kunst og andre uttrykk, og sammen dannet de Lanabel Company i 1998.
Bonnéry har produsert mange forestillinger, fremført og turnert i hele Europa – hos Nasjonalteateret Chaillot i Paris, Dansebiennalen i Lyon, Festival Oriente Iccidente i Italia – og hun har i den senere tid utviklet et kulturelt samarbeidsprosjekt mellom Frankrike og Burkina Faso. I tillegg har hun laget bestillingsverk for utenlandske kompanier, slik som Staatstheater Braunschweig, NorrDans i Sverige, WAPAA i Vest-Australia og for Scottish Dance Theater.

Bonnéry var tidligere ansatt som prøveleder i Carte Blanche i årene 2011- 2014, under teatersjef Bruno Heynderickx.

Carte Blanche fikk inn rekordmange 68 søknader på stillingen, hvorav 15 fra Norge. Dette befester kompaniets posisjon som en anerkjent og viktig kulturell aktør og et etablert merkenavn også utenfor Norges grenser. Åremålsstillingen er fire år og starter 1. august 2018 når Hooman Sharifi går av.