Hopp til innhold

Norges nasjonale kompani for samtidsdans

Journal

Danserne anbefaler Oktoberdans

Carte Blanches dansere er å finne både på scenen og i publikum under Oktoberdans.

Her er forestillingene du må få med deg under Oktoberdans:

«Jeg ser veldig frem til premieren til Daniel Mariblancas 71BODIES 1DANCE. Et viktig arbeid av en spesielt dedikert kunstner, som vi var så heldige å ha førpremière på under Ravnedans i sommer. Jeg anbefaler arbeidet fordi det slik jeg ser det bærer i seg den unike kombinasjonen vakkert formidlet dansekunst, med et både personlig og sterkt politisk budskap.

Jeg ser også frem til å samarbeide med to av mine favorittkunstnere Morten Liene og Marie Bergby Handeland rundt prosjektet Null, hvor jeg i tillegg får dele scene med flere inspirerende Bergenskollegaer! Vi gleder oss til å by oss til dans og avslutningsfest med Eurovisions nullpoengere.

Og jeg gleder meg veldig til å se de alltid like rå, positive, evig inspirerende, alltid overraskende og hardcore Wigdel/Berstad/Helgebostads som kommer med både Phantasmogoric og Spoiler!

Andre anbefalinger er at tidligere koreograf og danser hos CB; Mia Habib spiller forestilling. Og min kollega Aslak er med som danser i Roza Mostaghis arbeid som jeg har hørt mye bra om og gleder meg til å se selv.»

— Irene Vesterhus Theisen