Danserne anbefaler Oktoberdans

Carte Blanches dansere er å finne både på scenen og i publikum under Oktoberdans. Her er forestillingene du må få med deg under Oktoberdans:
Irene Vesterhus Theisen
«Jeg ser veldig frem til premieren til Daniel Mariblancas 71BODIES 1DANCE. Et viktig arbeid av en spesielt dedikert kunstner, som vi var så heldige å ha førpremière på under Ravnedans i sommer. Jeg anbefaler arbeidet fordi det slik jeg ser det bærer i seg den unike kombinasjonen vakkert formidlet dansekunst, med et både personlig og sterkt politisk budskap.
Jeg ser også frem til å samarbeide med to av mine favorittkunstnere Morten Liene og Marie Bergby Handeland rundt prosjektet NULL, hvor jeg i tillegg får dele scene med flere inspirerende Bergenskollegaer! Vi gleder oss til å by oss til dans og avslutningsfest med Eurovisions nullpoengere.
Og jeg gleder meg veldig til å se de alltid like rå, positive, evig inspirerende, alltid overraskende og hardcore Wigdel/Berstad/Helgebostads som kommer med både Phantasmogoric og Spoiler!
Andre anbefalinger er at tidligere koreograf og danser hos CB; Mia Habib spiller forestilling. Og min kollega Aslak er med som danser i Roza Mostaghis arbeid som jeg har hørt mye bra om og gleder meg til å se selv.»
Caroline Eckly
«The festival is one of the highlights of the year and a great opportunity to see the avant-garde of contemporary dance in Bergen.
I am planning to see as many shows as possible, but look particularly forwards to see Meg Stuartwho, though established in the field for many years, always manages to surprise me and Giselle Vienne’s performance Crowd, her last creation for 15 dancers about which I have read loads of enthusiastic critics abroad.»
 
Aslak Aune Nygård
«Både Daniel og jeg er med i hvert vårt verk som blir vist under festivalen. 71 BODIES 1DANCE og ONLY FOREVER. Ellers viser Kristin og Ingeleiv (koreografene for [Carte Blanches neste premiere] Know Hows) to verk under festivalen, Spoiler og Phantasmagoric. Også avsluttes festivalen med Null av Marie Bergby Hadeland og Morten Lien, som har et sjukt morsomt konsept.»