Hopp til innhold

Norges nasjonale kompani for samtidsdans

Journal

Mot løsning for scenekunsthus i Sentralbadet

I dag ble det avholdt ekstraordinær generalforsamling i Carte Blanche sine lokaler i Nøstegaten 119. Formålet med møtet var å få en avklaring i Sentralbadprosjektet. Carte Blanche har tidligere signalisert at de vil stoppe arbeidet med nye produksjoner på grunn av manglende planleggings-muligheter forbi våren 2019 når leiekontrakten i nåværende lokaler går ut.

Generalforsamlingen fattet dette vedtaket:

Hordaland fylkeskommune og Bergen kommune er, basert på politiske drøftingar og tidlegare løyvingar, innstilt på å bidra til ei realisering av Sentralbadet scenekunsthus. Val av finansieringsløysing vert fastsett ved handsaming i fylkestinget i juni 2018 og Bergen bystyre i juni 2018. Hordaland fylkeskommune og Bergen kommune vil gå i nærare i dialog om saka.

Eierne ber Bergen kommune gi en oppdatert fremdriftsplan for Sentralbadprosjektet så snart som mulig, fortrinnsvis innen utgangen av mars 2018

Dette vedtaket innebærer et betydelig steg fram mot en endelig løsning på Scenehusproblematikken for Norges eneste nasjonale samtidsdanskompani.

Styreleder i Carte Blanche Laila Dåvøy uttrykte sin takknemlighet og glede til Bergens Tidende, du kan lese resten av den saken ved å klikke på lenken.

Bergensavisen har også dekket saken under tittelen «Full Jubel – Vi flytter til Sentralbadet», som du kan lese her hvis du er BA-abonnent.