Hopp til innhold

Norges nasjonale kompani for samtidsdans

Journal

Ny danser i Carte Blanche: bli kjent med Sebastian Biong!

Vi har fått et nytt tilskudd til Carte Blanche-familien! Sebastian Biong debuterer som Carte Blanche danser i «Echo Flux» under Festspillene i Bergen. I den anledning stilte vi ham noen spørsmål.

Bli bedre kjent med Sebastian Biong!

Kort fortalt, Hvem er du?

– Jeg heter Sebastian Biong er 22 år gammel og er født og oppvokst i Oslo og omegn, og har bodd der inntil for to uker siden da jeg flyttet til Bergen for å danse i Carte Blanche.

Når, hvor og hvorfor begynte du å danse?

– Etter to fotballtreninger i første klasse på barneskolen begynte jeg å ta kveldsklasser på min lokale danseskole. Jeg vet ikke helt hva som var grunnen til at jeg fortsatte, men storesøsteren min er danser, i tillegg til at alle søsknene mine også har danset på et tidspunkt. Kanskje det er en del av grunnen. I alle fall stemte det veldig godt å danse på den tiden og det har fortsatt å stemme siden.

Hva har du gjort tidligere i din dansekarriere?

Jeg er fortsatt ganske nyutdannet, men jeg begynte å jobbe som danser i ulike frilans-prosjekter da jeg var ferdig på Kunsthøgskolen i Oslo, og frem til jeg begynte i Carte Blanche. Jeg jobbet med koreografene Eivind Seljeseth, Roza Moshtaghi og Bente Alice Westgaard. Jeg fikk gjøre ungdomsskoleforestillingen «#Me&U» for Rom For Dans. I tillegg samarbeider jeg med min tidligere medstudent Oda Bjørholm på egne prosjekter.