Ny danser i Carte Blanche: bli kjent med Sebastian Biong!

Vi har fått et nytt tilskudd til Carte Blanche-familien! Sebastian Biong debuterer som Carte Blanche danser i «Echo Flux» under Festspillene i Bergen. I den anledning stilte vi ham noen spørsmål. Bli bedre kjent med Sebastian Biong!

Kort fortalt, Hvem er du?

– Jeg heter Sebastian Biong er 22 år gammel og er født og oppvokst i Oslo og omegn, og har bodd der inntil for to uker siden da jeg flyttet til Bergen for å danse i Carte Blanche.

Når, hvor og hvorfor begynte du å danse?

– Etter to fotballtreninger i første klasse på barneskolen begynte jeg å ta kveldsklasser på min lokale danseskole. Jeg vet ikke helt hva som var grunnen til at jeg fortsatte, men storesøsteren min er danser, i tillegg til at alle søsknene mine også har danset på et tidspunkt. Kanskje det er en del av grunnen. I alle fall stemte det veldig godt å danse på den tiden og det har fortsatt å stemme siden.

Hva har du gjort tidligere i din dansekarriere?

Jeg er fortsatt ganske nyutdannet, men jeg begynte å jobbe som danser i ulike frilans-prosjekter da jeg var ferdig på Kunsthøgskolen i Oslo, og frem til jeg begynte i Carte Blanche. Jeg jobbet med koreografene Eivind Seljeseth, Roza Moshtaghi og Bente Alice Westgaard. Jeg fikk gjøre ungdomsskoleforestillingen «#Me&U» for Rom For Dans. I tillegg samarbeider jeg med min tidligere medstudent Oda Bjørholm på egne prosjekter.

Hvordan er livet som CB-danser i forhold til hvordan du har hatt det tidligere, og hvordan er det å jobbe i stor gruppe?

–  For å være ærlig, så vet jeg ikke helt hvordan det er å være danser i Carte Blanche enda siden jeg har vært det veldig kort, men det er voldsomt gøy å være i en så stor gruppe. Jeg har savnet «stor gruppe» i tiden etter utdanning, jeg har alltid likt det og jeg har alltid ønsket å være en del av en stor konstellasjon. Også ser jeg veldig frem til å gjøre forestillinger i distrikts-Norge, det føles som et viktig arbeid som det er veldig fint å få muligheten til å ta del i.

Hva synes du om din nye by, Bergen?

–  Jeg savner selvsagt de der hjemme og har allerede opparbeidet meg nattog-rutiner, men Bergen er veldig flott og jeg har alltid hatt lyst til å bo her. I tillegg har jeg fått en varm velkomst av kompaniet og to uker med strålende sol, som jeg har så smått begynt å tviholde på fordi jeg vet at det ikke alltid kommer til å være slik.

Sebastian og de andre dansere i Carte Blanche ser du på scenen i «Echo Flux» som har premiere 23. mai og spiller til 1. juni i Studio Bergen under Festspillene i Bergen. Billetter finner du på fib.no og carteblanche.no.