Prøvene på «But Then, We'll Disappear (I'd Prefer Not To)» er i gang | Carte Blanche
Norges nasjonale kompani for samtidsdans
Journal

Prøvene på «But Then, We’ll Disappear (I’d Prefer Not To)» er i gang

Prøvene på «But Then, We'll Disappear (I'd Prefer Not To)» er i gang! Forestillingen, som ble utsatt et helt år på grunn av Covid-19, har premiere under Festspillene i Bergen 4. juni.

Reddet av unntaksordningen

Koreograf Frédérick Gravel og koreografiassistent Jamie Wright var to av de første kunstnerne som fikk komme til Norge under den nye unntaksordningen. Forestillingen, som egentlig skulle hatt premiere i mai 2020, var lenge i fare for å ryke i år også.

Heldigvis gjorde innreiseordningen det mulig for Carte Blanche å ha urpremiere under Festspillene i Bergen i år. Gravels ankomst til Bergen ble dekket i både Bergens Tidende og Bergensavisen.

Aslak Aune Nygård og Adrian Bartczak koser seg på prøvene til «But Then, We'll Disappear (I'd Prefer Not To)»

Koreograf Frédérick Gravel og koreografiassistent Jamie Wright

But Then, We’ll Disappear (I’d Prefer Not To)

Kanadiske Frédérick Gravel er kjent for å snu opp ned på strukturene i koreografi og inkluderer ofte elementer fra rock og performancekunst i uttrykket sitt. Gravel har sin bakgrunn fra det levende kunstmiljøet i Montreal, og har etablert seg som en av de fremste eksponentene for den nye, kanadiske dansekunsten.

Kompaniet i aksjon på prøvene

Jamie Wright, Frédérick Gravel og prøveleder Shlomi Ruimi i god tone på prøvene til «But Then, We’ll Disappear (I’d Prefer Not To)»