Se «Get Lost» fra 2018 på nett

I 2018 hadde Carte Blanche premiere på «Get Lost» av den belgiske dansekunstneren Pieter Ampe, med seg hadde han et kunstnerisk team bestående av blant annet sin egen bror Jakob Ampe. Sammen gjestet de scenegulvet i Studio Bergen i 2013 med  «Jake & Pete’s Big Reconciliation Attempt for the Disputes from the Past» en forestilling  spekkfull av lun varme, infam galskap og sarte musikalske øyeblikk, noe som gjerne kjennetegner hans kunstnerskap. Ampe har etterhvert blitt Norges og Bergens-venn, og har vært i Bergen flere ganger i regi av BIT Teatergarasjen.

I «Get Lost» er en godteripose av en forestilling som dessverre aldri ble turnert utenfor de største byene i Norge. Aftenpostens anmelder Maren Ørstavik beskrev kanskje forestillingen best: «Her er humor, absurditeter, kaleidoskop-lysshow og akrobatikk, brutt opp av danserne som synger shanty-er, amerikansk folk og  flerstemt kor. Det er vondt, men varmt. Vi ler. Sammenstillingen av det stygge, det usikre og det vakre, gir et velfungerende poetisk uttrykk til helheten.»

Som en bonus til denne forestillingen har vi laget en podkast-episode hvor Pieter Ampe og Carte Blanche-danserne Caroline Eckly og Timothy Bartlett gir deg et innblikk i arbeidet og tankene som ligger bak forestillingen.

 

Hvis du har lyst å gi en liten skjerv til de som står bak dette verket kan du Vippse oss på 598363  og merke det med Ampe så sender vi det til dem.

 

Kreditering

Koreografi: Pieter Ampe
Scenedesign: Jelle Clarisse
Kostymedesign: Moni Wespi
Videodesign: Miwa Matreyek
Musikk: Jakob Ampe
Lysdesign:  Robert Roespel
PR-Foto: Helge Hansen
Pressefoto: Erik Berg

Dansere: Caroline Eckly, Guro Rimeslåtten, Irene Vesterhus Theisen, Noam Eidelman Shatil, Olha Stetsyuk, Ole Martin Meland, Mathias Stoltenberg, Timothy Bartlett, Dawid Lorenc, Daniel Mariblanca, Adrian Bartczak, Jack Lorentzen, Harald Beharie, Yousef Sbieh