Sentralbadet Scenekunsthus endelig vedtatt

En lang kamp for scenekunsthus på Nøstet er over. Etter planen skal Carte Blanche og BIT Teatergarasjen åpne dørene til sitt nye hjem høsten 2022.

Siden Teatergarasjen lukket sine dører i 2008 har både Carte Blanche og BIT Teatergarasjen hatt midlertidige lokaler i Bergen. Bystyret vedtok i dag å bevilge de resterende 355 millioner kroner for å realisere Sentralbadet Scenekunsthus. Fra før har staten og Hordaland Fylkeskommune bevilget hhv 230 millioner og 105 millioner til prosjektet.

Ferdigstilling av Sentralbadet er satt til høst 2022. Nå er Carte Blanche, Norges Nasjonale Kompani for Samtidsdans, glade for å sikre videre drift, produksjon og fremføring av samtidsdans i Bergen.
– Etter mange års grundig arbeid med Sentralbadet prosjektet er vi endelig i mål. Sentralbadet skal være et åpent hus, og vil være avgjørende for at Bergen også i fortsettelsen skal være en tydelig og framtidsrettet kulturby.

Den omfattende støtten prosjektet har hatt, både fra Kultur Vest, i landsomfattende underskriftskampanjer og vinterens folkemøte, viser at det er et ønsket og etterlengtet prosjekt som nå er i mål. En stor takk til Staten ved kulturdepartementet, Hordaland fylke og Bergen kommune for å lose prosjektet i havn, sier direktør i Carte Blanche, Tone Tjemsland.
– Jeg vil berømme Bergen for det store ansvaret de tar både økonomisk og som hovedansvarlig for gjennomføringen av prosjektet og jeg er glad for at eierne våre nå er samlet og enige om å sette i gang med Sentralbadet, sier styreleder i Carte Blanche, Laila Dåvøy og legger til:
– Det vil ha stor betydning for hele regionen og Bergen at vårt eneste nasjonale samtidsdansekompani kan fortsette med en ny og fantastisk hjemmescene i Bergen.