Sentralbadet sikret

Statsminister Erna Solberg kom onsdag med gaven vi har ventet på: et statstilskudd med en øvre ramme på 230 millioner kroner, som ledd i revidert nasjonalbudsjett for 2017. Dette utløser penger fra kommune og stat. Sentralbadet som scenekunsthus er endelig i sikte!

– Dette er en veldig god dag for Bergen. Det har tatt mange år, og det har vært snubletråder underveis, men vi har aldri gitt opp håpet, forteller direktør Tone Tjemsland i Carte Blanche til Bergens Tidende. 

Solberg sier at Sentralbadet hele tiden har vært på listen over prosjekter regjeringen ville realisere, men at den en opprinnelige planen som ble lagt på bordet var for dyr.

Tilskuddet fra staten utløser en tilsvarende sum fra Bergen kommune og Hordaland fylkeskommune. Totalrammen for tilskuddet til Sentralbadet – inkludert tribuner, sceneteknisk utstyr, lydanlegg og løst inventar – blir på i underkant 700 millioner kroner.

Vi har samlet historikken på denne siden for dem som er interessert i en kronologisk opplisting av hele forløpet frem mot scenekunsthuset.

Da er det bare å glede seg!