Sven Åge Birkeland (1960 - 2022) - Carte Blanche
Norges nasjonale kompani for samtidsdans
Journal

Sven Åge Birkeland (1960 – 2022)

Det var med stor sorg vi mottok meldingen om at Sven Åge Birkeland gikk bort 18. juli.

Selv om Sven Åge var alvorlig syk, så var han glødende engasjert i sitt virke som teatersjef for BIT Teatergarasjen helt til det siste.

I en årrekke har Sven Åge og BIT vært en god og uvurderlig samtale-, sparrings-, og samarbeidspartner for Carte Blanche. Som person var Sven Åge både åpen og bestemt, raus og inkluderende. Som teatersjef har han åpnet dører, utfordret og utvidet forståelsen av hva scenekunst er og kan være.

Etableringen av scenekunstfestivalene Meteor og Oktoberdans skapte et nettverk og ringvirkninger som gjør Bergen til en bedre by å bo og leve i – også for et nasjonalt kompani som Carte Blanche. Dette gode samarbeidet skal manifesteres og videreføres i Sentralbadet Scenekunsthus, der Carte Blanche og BIT Teatergarasjen skal leve, bo og skape sammen.

Sven Åge jobbet utrettelig med å etablere Sentralbadet Scenekunsthus.
Det er utrolig trist at Sven Åge ikke får oppleve ferdigstillingen, men i hans ånd skal Sentralbadet syde av liv, åpenhet og nysgjerrighet. En fanebærer for nasjonal og internasjonal scenekunst, i hjertet av Bergen. Akkurat slik Sven Åge Birkeland var.
Det er en stor og viktig arv som vi skal forvalte videre, sammen med BIT Teatergarasjen.

Med Sven Åges bortgang har vi i Carte Blanche ikke bare mistet en kunnskapsrik, samlende og inspirerende kollega – vi har også mistet en nær og god venn som gikk bort så altfor tidlig.

Vi savner deg, Sven Åge, og tankene våre går nå til dine aller nærmeste.

Takk for alt.