Hopp til innhold

Norges nasjonale kompani for samtidsdans

Journal

Takk for oss for i år, Festspillene 2024!

Siste festspillforestilling er over for vår del. Vi rundet av på søndag med enda et fullt hus, det har vært ni av dem, noe som har vært utrolig inspirerende. Vi har fått strålende kritikker og noen herlige doser stående ovasjon. 

Vi vil takke alle som var med på å løfte katten fram. En gigantisk takk til Tori Wrånes som tok oss med inn i sitt forskyvende univers hvor fantasien fløt fritt utover hele Studio Bergen, og som hadde fingrene sine i alle deler av produksjonen.

Det har vært litt av en reise av mot premieren 23. mai! Det er mange som skal takkes, så: Takk til våre fantastiske dansere som kravlet som lopper over den digre kattebaken, dere funkler så heftig, og vi er utrolig stolte av dere! 

Takk til alle rockestjernene i teknisk avdeling som sammen med et stjernelag av frilansere bygget scenografi, rigget og sørget for at katten ble levende. Kostymeavdelingen med vår kostymeansvarlige Indrani Balgobin i spissen, og lag med superhelter som fikset masker, parykker, sko og kostymer har levert enormt. 

Takk til Joar Renolen og Gunnar Innvær for musikk og lyddesign som vekket både latter og enkelte døsige publikummere som ble lullet i søvn av de rolige partiene. Takk til Robert Roespel for en lysdesign som innhyllet alle som var i salen i et magisk disig skumringsskjær. 

Takk til Festspillene for uvurderlig hjelp og samproduksjon. Takk til BIT Teatergarasjen for godt samarbeid. Takk til en hel administrasjon som har jobbet iherdig for å hjelpe realiseringen av RETRO KATT. Takk til Studio Wrånes, ikke minst! 
Takk til David Alræk, Sjur Pollen og Øystein Haara som har hjulpet oss å skape forventninger til det store som skulle skje hos oss denne våren.

Og, til slutt, tusen takk til alle dere som kom og var med på eventyret som har vært RETRO KATT. Det var vært en glede å ha energien deres i rommet, og å få dele både krumspring, mystikk, alvor og lek med dere.
 

Mjau!
 
Carte Blanche <3