Hopp til innhold

Norges nasjonale kompani for samtidsdans

Journal

AUDITION 2024

Foto: Øystein Grutle Haara

Carte Blanche – Norges nasjonale kompani for samtidsdans søker to lærlinger til stillinger med oppstart august 2024.

Som kompani ser vi etter unge dansere med sterk praksis innen samtidsdans og improvisasjon, og interesse for tverrfaglige og samarbeidende tilnærminger. Vi setter pris på individualitet, sterke prestasjonsevner og kunstnerisk integritet. Ferdigheter som sang er viktig i nåværende produksjoner.

Vi verdsetter mangfold i form av kunstnerisk interesse, sosial og kulturell bakgrunn, kjønnsuttrykk og funksjonsevner.

Arbeidsspråket er engelsk

Vi søker:
To aspiranter (yngre enn 24 år)
med minimum 3 års utdanning og relevant erfaring i kreative prosesser. Vi setter pris på individualitet, sterke utøvende og skapende ferdigheter og kunstnerisk integritet. Arbeidsspråket er engelsk. For å bli vurdert må søker være født i år 2000 eller senere.

Aspirantkontrakter er ett års betalte kontrakter for dansere under 24 år.

Om Carte Blanche
Carte Blanche er Norges nasjonale kompani for samtidsdans, og ble etablert i 1989
Studio Bergen i Nøstegaten er både produksjonslokaler og hjemmescene for kompaniet som også turnerer i Norge og i utlandet.
Ensemblet består av 12-15 dansere fra hele verden. Hver sesong produseres en til to nye forestillinger i samarbeid med nye talenter, kjente og relevante koreografer. 
Carte Blanche har samarbeidet med koreografer som Francois Chaignaud, Frédérick Gravel, Lia Rodrigues, and Pedro Gómez-Egaña.
Kompaniet turnerer for tiden med forestillinger av koreografer som Eszter Salamon, Lander Patrick og Roza Moshtaghi, og Elle Sofe Sara og Joar Nango.
I den kommende 2024-sesongen vil kompaniet produsere forestilling med Tori Wrånes.