TEKST: Teatersjef Annabelle Bonnéry: «Velkommen på forestilling» | Carte Blanche
Norges nasjonale kompani for samtidsdans
Journal

TEKST: Teatersjef Annabelle Bonnéry: «Velkommen på forestilling»

Endelig! Hele Carte Blanche-teamet og gjesteartistene har ventet lenge på dette øyeblikket. Faktisk var But Then We’ll Disappear (I’d Prefer Not To) planlagt til Festspillene i Bergen i fjor, og i lang tid var det usikkert om koreograf Frédérick Gravel, og hans assistent Jamie Wright, kunne komme til Norge.

Den kreative prosessen startet allerede i november 2019, og har vært på vent til april 2021 på grunn av COVID-19. I Canada gjorde nedstengingen det umulig for dansere å jobbe i studio. I Carte Blanche har vi, innenfor strenge rammer, hatt mulighet til å jobbe og danse sammen gjennom det meste av pandemien. Heldigvis fikk Frédérick og Jamie innreisetillatelse til Norge i tide.

Å dykke ned i den kreative prosessen med dem har vært gledesbringende, og gitt oss et kunstnerisk formål denne våren. Møtet med våre 14 dansere i studioet var både overveldende og inspirerende for Frédérick og Jamie, og har gitt oss alle en viss normalitet tilbake. De har med seg impulser fra den pulserende dansescenen i Montreal. Det er flott å ta del i den internasjonale dialogen, og å kunne danse på tvers av landegrensene igjen.

Underveis i denne reisen har flere spørsmål blitt stilt: hvordan har pandemien formet ny atferd? Hvordan har den påvirket vårt forhold til hverandre? Hva blir den nye normalen? Med kløkt og humor peker Frédérick på våre oppfatninger om universelle forhold, og ser på det komplekse og ekstremt utfordrende spørsmålet om individets rolle i samfunnet. Han liker å utfordre oss ved å fremheve skjørheten og motstanden som ligger i våre egne mønster.

Vi har gledet oss lenge til denne premieren, vi er derfor spesielt glade for å dele dette nye arbeidet med deg!