Hopp til innhold

Norges nasjonale kompani for samtidsdans

Journal

God jul og godt nyttår!

Vi tar en velfortjent vinterpause og er tilbake i 2024.

Etter er en lang dansehøst tar vi en liten pust i bakken. Vi har reist fra Bergen til Helsinki, Trondheim, Gøteborg og Cannes med kritikersuksessen BIRGET; ways to deal, ways to heal.

Vi har høstet entusiastisk applaus for MONUMENT 0.10: The Living Monument i Essen og Nanterre, og avsluttet sesongen med en heidundrende fremvisning av Sovaco de Cobra – den andre halvdelen av dobbelforestillingen mellomland – i Toulon.

Nå ser vi fram en spennende vinter- og vårsesong som sender oss til ut i verden til Sverige og Amsterdam. Våren har også et et lokalt fokus med fremvisninger av But Then, We’ll Disappear (I’d Prefer Not To) hjemme i Studio Bergen og med tre stoppesteder i Vestland fylkeskommune. Du kan se en oversikt over datoene her. I skrivende stund er billettene lagt ut for salg de fleste spillesteder – håper vi ser deg der!

Det første vi skal gjøre i 2024 er å feire det bergenske scenekunståret som har vært med de andre institusjonene som har laget dans, teater, musikal og show i Bergen 2023. Du kan være med på feiringen, billetter til Pernilleprisen 2024 21.januar er i salg nå.

I tillegg annonserer vi vår neste premiere en gang i januar. Vi er ser fram med stor iver til å dele et skikkelig spennende prosjekt med deg da! Men før vi kommer så langt ønsker vi deg en God jul og godt nyttår fra alle oss i Carte Blanche.

Foto: Øystein Haara, «BIRGET; Ways to deal, ways to heal»